پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز سه شنبه ، 1404/02/02

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

کارشناس بهداشت معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: هنگام خرید محصولات غذایی به نشانگرهای رنگی تغذیه ای توجه کنید.

کارشناس بهداشت معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: هنگام خرید محصولات غذایی به نشانگرهای رنگی تغذیه ای توجه کنید.


به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد، افسانه پژهان در مصاحبه‌ی زنده رادیویی با تبریک هفته غذا وروز جهانی غذا و با اشاره به روایتی از پیامبر اکرم (ص)، اظهار کرد: پیامبر اکرم(ص) می‌فرمایند که راه ورود همه بیماری‌ها دهان می باشد و این کامل‌ترین سخن می‌باشد. یعنی باید دقت کنیم که چه چیزی می‌خوریم و چگونه می‌خوریم.


وی افزود: با توجه به زندگی شهرنشینی و کم تحرکی انواع بیماری دیابت، چاقی، بیماری‌های قلبی، عروقی، خونی و ... روز به روز در حال افزایش است.


کارشناس بهداشت معاونت دارو و غذا دانشگاه علوم پزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد در ادامه بیان کرد: لذا همه باید با الگوی صحیح غذا خوردن آشنایی پیدا کنند و نسبت به اینکه چه چیزهای را بخوریم، آگاهی کامل و کافی داشته باشند.


پژهان به نشانگرهای رنگی تغذیه ای بر روی محصولات اشاره کرد و گفت: نشانگرهای رنگی تغذیه ای همانند یک چراغ راهنما عمل میکند که خریداران کالا نسبت به میزان انرژی،قند،نمک،چربی و اسیدهای چرب ترانس محصول غذایی اطلاعات کافی پیدا می کنند.


وی خاطر نشان کرد: این نشانگرها زیر نظر معاونت غذا و دارو بر روی محصولات خوراکی تدوین شده است تا با افزایش آگاهی مصرف کنندگان و اصلاح الگوی مصرف در ارتقاء سلامت جامعه گام های موثری برداشته شود.


این کارشناس بهداشت با تاکید بر اینکه محصولات غذایی باید نشانگرهای رنگی تغذیه داشته باشند، تصریح کرد: سبز، نارنجي و قرمز سه رنگ نشانگرهاي تغذيه اي هستند و در انتخاب مواد غذايي بهتر است كه به رنگ‌هاي نشانگرها توجه شود.


وی اذعان داشت: رنگ سبز، به معني «كم» و يا «اندك» است و ما را به انتخاب مطمئن‌تر و سالم‌تر راهنمايي مي‌كند، رنگ نارنجي، به معني «متوسط» است و ما را به انتخاب نسبتا خوب راهنمايي مي‌كند اگر چه انتخاب سبز بهتر است.


وی با اشاره اینکه محصولات غذايي با نشانگرهاي نارنجي رنگ در اكثر مواقع انتخاب‌هاي نسبتا مناسبي هستند، هرچند نشانگرهاي سبز مناسب‌ترند، ادامه داد: رنگ قرمز به معني مقادير" زياد" در مواد غذايي است و بايد دقت كرد با توجه به فعاليت های فيزيكي و شرايط جسماني، چه زماني و چه مقدارمصرف كنيم.


پژهان در بخش دیگری از سخنان خود، ابراز داشت: والدین می توانند در استفاده میان وعده هایی برای فرزندان خود و خریدهای روزانه شان علاوه بر مشخصاتی از قبیل تاریخ تولید و انقضا،خوانا بودن مشخصات نام و ادرس کارخانه،محتویات بکار رفته و داشتن  پروانه بهداشتی یا شناسه نظارت به این نشانگرهای رنگی تغذیه ای دقت داشته باشند.


کارشناس بهداشت محیط معاونت دارو و غذا دانشگاه علوم پزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: در هنگام خرید محصولات غذایی باید به برچسب ایمنی و سلامت محصول توجه شود و چنین محصولاتی از لحاظ سلامتی تمامی موارد از قبیل قند ،نمک،چربی و اسیدهای چرب ترانس در محدوده مناسب بود و از لحاظ ایمنی و سلامت مورد تایید می باشد.1


انتهای پیام/